IEMT

 

Wat is IEMT

IEMT, (Integral Eye Movement Therapy) is een methodiek waarbij de ogen worden bewogen om zo nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen als ze daar niet meer wenselijk zijn.
Het is een methode die bij uitstek geschikt is om binnen een korte tijd een angst, fobie of een negatieve emotie gebaseerd op een gebeurtenis in het verleden (trauma) te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen! IEMT helpt je om angsten te laten verdwijnen en negatieve gevoelens om te zetten naar betere gevoelens!

Hoe werkt het

Bij een IEMT-sessie wordt door middel van het bewegen van de ogen nieuwe verbindingen in de hersenen aangemaakt. Op deze manier verminderen of verdwijnen de ongewenste emoties, die passen bij angst, fobie of bij bepaalde situaties in de praktijk.
 
Het voordeel van IEMT is dat er niet of nauwelijks over het probleem wordt gesproken. De klant hoeft, tijdens het proces, alleen de ogen te bewegen conform een bepaald patroon en daarbij te blijven denken aan het beeld wat een sterke emotie oproept.

 IEMT
de geschiedenis  

Achtergrond

Integral Eye Movement Therapie is ontwikkeld door Andrew T. Austin en gebaseerd op o.a. het originele werk van en Steve Andreas en zijn vrouw en partner Connirea. Zij zijn al sinds 1977 bezig met NLP, teachen en het ontwikkelen van nieuwe patronen in de NLP voor persoonlijke ontwikkeling. Tevens heeft Andrew T. Austin EMDR bestudeerd om tot de structuur van IEMT te komen.